'Ponderland'

slider

“The students chose the name Ponderland and many of them have commented that the project has provided a space to relax and think." (Alice Lobb, arts depot’s visual arts officer.) The Cast slabs hold the gravel in a spiral pattern, echoing the flow of water and the meditative practices of Zen monks with their gravel rakes. Northgate school caters for youngsters living as in-patients in the hospital and the New Beginning Crisis Recovery Unit. Made with the assitance of artist Andrea Tyrimos.
(Mouse over the image to pause, use the arrows to control and preview with the bullets along the top.)

Project Summary

LocationNorthgate School
Edgware Community Hospital
Date2011
CommissionerartsDepot Barnet
Budget£3-6K
MaterialsTimber sleepers, white concrete, stone, plants, steel, cane, bamboo

Related to this project

Project pic

Northgate School

The workshops: How 'Ponderland' came about